16.10.07

Una classe al museu

On millor? Ja que ens passem el curs intentant que valoreu allò que els grecs i els romans ens han llegat, estarà bé comprovar-ho de primera mà: veure (i admirar) alguns dels testimonis materials de la cultura clàssica que la ciutat ens ofereix.

Així que el pròxim divendres, dia 19, eixirem puntuals de l'institut a les 9:00. Amb l'autobús 81 anirem al Museu de Prehistòria, per tal de visitar l'exposició "Reflexos d'Apol·lo" sobre la cultura de l'esport a Grècia i Roma. Al mateix edifici vorem també les sales dedicades a la presència del món romà al nostre territori. Entre una visita i l'altra hi haurà temps per fer un mosset al bonic pati del Museu.

Després, un passeig fins al centre històric. Pels voltants de la catedral ens situarem a la primera València, la Valentia dels romans. I acabarem la visita a la Cripta de Sant Vicent, on ens explicaran més detalls de tot plegat. Tornarem junts a l'institut amb l'autobús cap a les 14:00.

I perquè aneu fent boca, us recomanem algunes visites a Internet. És important que hi dediqueu un temps, ja que us demanarem unes activitats de recapitulació la setmana que ve. Ací teniu els suggeriments:
  • Com que Apol·lo serà protagonista de l'exposició al museu, podeu aprendre més coses d'ell amb aquesta presentació.

  • D'Hèracles (Hèrcules) també direm alguna cosa i ací us el presenten molt bé. De la mateixa pàgina podeu consultar també la secció dedicada als jocs olímpics de l'antiga Grècia. De passada, practicareu una miqueta l'anglés...

  • Ana ens ofereix un bonic reportatge fotogràfic de l'exposició que visitarem, amb imatges preses durant la seua estada a Tarragona.

  • Una altra professora, Amparo, ens ha preparat una perfecta introducció a la València dels romans en aquest article. Pareu-li molta atenció!

  • I si voleu revisar alguns detalls de la vida dels romans, ací teniu alguns enllaços de la Kalipedia, un nou recurs per a aprendre amb Internet que té molt bona pinta: la seua vida quotidiana; com projectaven les ciutats; i un vídeo sobre el famós Colisseu.

Que ho disfrutem!!


*Foto de Sebastià Giralt a Chiron: l'Apol·lo de Màntua al Museu del Louvre.

2 comentaris:

merche ha dit...

Espere que gaudiu de la visita al Museu. Nosaltres varem estar dijous passat i va ser un experiència positiva. Els alumnes estaven contents i nosaltres també. Ens veiem en Sagunt?. Un abraç.

Anònim ha dit...

PROFESOR, SOLO QUERIA DECIRLE QUE HE ESCUCHADO LO DE DICEÓPOLIS Y QUE LA MÚSICA LO AMBIENTA MUCHO. DE LA CLASE, DE 1º DE BACHILLER HUMANÍSTICO.