7.10.09

Paraules que els mites ens han deixat

Aquest apunt està dedicat sobretot als alumnes de Fonaments Lèxics, amb els qui anem fent descobriments entre l'etimologia i la terminologia. Però qualsevol que s'hi apunte és ben rebut. Si ens acompanyeu aprendreu algunes paraules noves i comprovareu que, en el lèxic també, els mites ens són ben propers.

L'excusa perfecta ens la dóna la visita imminent de l'exposició "Nosaltres els déus" que ens porta al centre el Museu de Prehistòria de València. Molts alumnes s'han acostat ja a la mitologia gràcies a aquesta iniciativa en què col·laboraren els companys del grup de Cultura Clàssica de Sagunt. A nosaltres ens toca ara, i fins el 26 d'octubre mirarem de traure-li profit.

Per començar recuperem aquest àlbum d'imatges del nostre bloc de classe (a veure si prompte el reprenem!). La proposta és fer-ne un de semblant amb la vostra ajuda. Mentre jugueu al penjat, o resoleu aquest encreuat etimològic, podreu descobrir noves paraules que us portaran als mites que les han originat. Un bon diccionari i una completa pàgina sobre mitologia, com aquesta (o la Viquipèdia) us seran molt útils per triar les vostres paraules i imatges. Les "pegarem" totes juntes al nostre àlbum.

I ja posats, farem aquest bonic exercici sobre la presència de la cultura clàssica en la taula periòdica dels elements químics. També ací compteu amb bones ajudes, com aquesta presentació de María José Martín; o l'excel·lent treball que va fer Ángel Luis Gallego amb aquesta pàgina.

Que tot us siga grat i profitós!

* L'exercici "Química i clàssics" el va publicar la revista Auriga al seu número 20 (primavera de 1998).

1 comentari:

Santi ha dit...

Com va tot per València?
Enhorabona pel premi de les Olimpiades pel que et toca com a profe!
Salutem