3.10.06

El mite de hui

Torna a mirar i ningú no s'acosta. "¿Què fa que t'amaguis?",
diu, i escolta només els mots que ha dit com retornen.
Hi insisteix i, enganyat per la pròpia veu que contesta,
diu: "Aquí, reunim-nos!" I aquesta a Eco li sembla
que és la resposta més agradable de totes: "Unim-nos!"





"Oh boscatges", els diu, "¿qui com jo ha sofert pel que estima? (...) Prou que m'agrada el que veig, però aquest que veig i m'agrada no l'assoleixo mai: així l'estimat em fa burla!









powered by ODEO


Imatges
: Eco i Narcís de John William Waterhouse i Narcís de Caravaggio.
Textos: extractes de les Metamorfosis d'Ovidi (llibre III). Traducció de Jordi Parramón.
Música: Benjamin Britten, Sis Metamorfosis segons Ovidi per a oboé sol (número 5).

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Bé, ja que hi ha un fragment d'una obra on nomena Eco, vaig a deixar un poc resumit el mite de Narcís i d'Eco (per a qui l'interese, hehe!)

"Eco era una ninfa que per haver ofés els deus, estava condemnada a no poder parlar, excepte per la repetició de la última síl·laba de tot el que se li diguera. Algunes fonts diuen que Hera (Juno) fou qui li imposà la maledicció exasperada pel seu incesant parloteig; altres fonts diuen que fou Pan, fart del seu empalagós amor. Va tenir la mala sort d'enamorar-se de Narcís, el fermós fill del deu del riu Cefiso i de la ninfa Liríope. Malgrat això, com ella sols podia fer eco de les seues paraules, Narcís la va ignorar i ella es va esvair en una ombra. Pero el castic aguardava a Narcís: egoista i despreciatiu de totes les seues admiradores es va enamorar del seu propi reflex a l'estany. Pasaven els dies i Narcís no s'havia apartat de les aigues, maravillat pel seu reflex, fins que un dia morí i el seu cos caigué a l'aigua. Així fou com els deus crearen una flor al lloc exacte de l'estany on Narcís s'havia endinsat i l'anomenaren com ell."

Bé, perdoneu les faltes!! ^_^

Manolo ha dit...

Molt bé Esther. Jo no ho haguera explicat millor. Estic per fitxar-te com a redactora. T'animes?

Anònim ha dit...

Redactora? Mmm... m'hauries d'explicar de qué es tracta. Però tin per segur que diré que si. ^_^

Manolo ha dit...

Doncs que sempre que vulgues (vulgueu) escriure al Diari teniu les portes obertes. Animeu-vos i el farem millor entre tots. Tens un exemple al bloc Secretos de Argos (mira'l a l'enllaç "Els blocs que ens agrada llegir"). Gràcies per estar ahí Esther. De seguida acabe d'actualitzar la vostra Agenda per a demà.

Anònim ha dit...

Esther tens molta rao, açò està prou bé, és una llastima que no me funcione el java eixe per a fer les activitats (el meu ordinador s'esta quedant desfasat) Açò té futur :P

Manolo ha dit...

Ei Patri, benvinguda. Haurem de posar un xat a la pàgina perquè vaig boig contestant-vos. Has provat a instal·lar-te el Java des de l'enllaç que us he posat? De tota manera a l'Agenda hi ha també activitats que no el necessiten. Estic actualitzant-la i afegiré una altra pàgina nova (en anglés) que també pot ajudar-te. T'esperem per ací Patri.

Anònim ha dit...

Ei, l'ultim missatge (per a no marejarte molt, manolo) en comptes d'un xat el que podries posar a la pàgina és un foro. perque el xac a ordinadors com el meu (per exemple) que van molt lents pot ser un desastre. pense que el foro es una bona solució, que és ràpid i més o menys com els comentaris aquestos. Fins demà!! ^_^

Anònim ha dit...

Sóc Patri. Intentaré baixar-me el java, però és complicat fer funcionar un ordinador vellet utilitzat diàriament per 4 persones jejeej. Tot arribarà

Manolo ha dit...

Així m'agrada, que m'exigiu... Investigaré allò del fòrum i ja buscarem la millor solució. De tota manera, els comentaris aquests no estan malament del tot, pense. Bé, descanseu (i estudieu); i fins demà.

Anònim ha dit...

No te preocupes Patri. Sembla que el teu ordinador està fet de la mateixa pasta que el meu. Ara acabe de baixar-me el java i m'ha funcionat bé. Si al meu ordinador es pot (que es tot un miracle) al teu crec que també. Bé xicona, bona nit!! ^_^