2.6.09

La gramàtica amb un clic

El curs s'acaba i és hora de nervis i repassos d'última hora. A la classe de grec (i de llatí) és inevitable enfrontar-nos amb els models gramaticals que haurem de memoritzar. Potser la tasca se'ns farà més amable si, de clic en clic, anem passant diapositives. Ací teniu una mostra dedicada a la temuda tercera declinació:

Pensant ara més en els alumnes de segon de Batxillerat, no hauríem de passar per alt l'estudi del participi aplicat al nostre text de treball. Molt recomanables són també les últimes presentacions que ens regala Santi per a revisar el discurs de Lísias: una dedicada als aspectes gramaticals, i l'altra al vocabulari.

I als que estudieu primer de Batxillerat segur que us aprofitarà recordar alguns capítols de la història de Diceòpolis amb més presentacions (també de l'infatigable Santi). Ens esperen, doncs, Diceòpolis, Xàntias, els bous llauradors, les dones vora la font, el Minotaure i el Ciclop per reviure les seues aventures.

Ànims i no defalliu!

3 comentaris:

santi ha dit...

Una presentació molt útil. L'empraré en breu, amb el teu permís. Gràcies per compartir-la i pels enllaços.
Si no fem més és perquè no podem, oi? I fins i tot així estem sempre en un ay!
Salutacions

Sergi ha dit...

Hola companys de l'IES del Cabanyal, soc Sergi Pitarch periodista i autor del bloc www.canviemlarealitat.com. En estos moments estic fent un treball d'investigació per a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua sobre la importància del la blocosfera en la difusió del valencià a internet. Estic fent un inventariatge de tots els blocs fets al País Valencià o per valencians i valencianes. En un futur passaré una enquesta a tots els blocaires per conèixer les seues motivacions. Si t'interessa col•laborar només hauries de contestar a l'enquesta que us passaré a tots en un futur. Però em faria falta un correu de contacte. Si vols més informació el meu correu spitarchtreballavl@gmail.com

Idiomas del planeta ha dit...

Me gusta este foro y se entiende bien, aunque yo no hablo valenciano.
Está tan bien, que lo he incluido en mi blog recopilatorio de blogs y webs relacionadas con toda clase de idiomas.
Si os interesa, visitadlo: idiomasdelplaneta.blogspot.com/